Komende dienst

Zondag 22 oktober 2017 10.00 uur ds. M.V.A. Korpel

8 OKTOBER 2017 van 14.00  tot 15.30 uur

Voor meer informatie klik hier.

 

Bijbelgenootschap komt met Alef Doeboek
Voor wie z’n (klein)kind op een speelse manier met de Bijbel wil laten kennismaken, is er nu het Alef Doeboek. Dit knutsel-, lees- en spelletjesboek van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) bevat onder meer een quiz over de verhalen van Jezus.
‘Met deze quiz ontdekken kinderen al jong welke indrukwekkende verhalen Jezus vertelde. Zo leren ze schatgraven in de Bijbel’, zegt NBG-bijbelwetenschapper Roelien Smit, die betrokken is bij het boek. ‘Via verhalen, weetjes en proefjes komen ze er bijvoorbeeld achter wie Ester was, waar het gezegde ‘een Babylonische spraakverwarring’ vandaan komt en hoe ze zelf een zegelring kunnen maken. Zo zorgen we ervoor dat de Bijbel gaat leven voor kinderen.’


Leervoorkeuren
Het Alef Doeboek bevat bijbelverhalen, kleurplaten, spelletjes, tests, puzzels en strips, maar ook proefjes en weetjes. Deze diversiteit aan werkvormen is afgestemd op de verschillende leervoorkeuren van kinderen: lezen, doen en ontdekken. Het Alef Doeboek is een speciale editie van Alef, het NBG-bijbelblad voor kinderen van circa 7 - 12 jaar. Uitgever is Royal Jongbloed. Het boek is voor € 5,95 verkrijgbaar in de boekhandel en via het Bijbelgenootschap.

Tijdens een voorbereiding van de kerkdienst in de Vijverhof kwam ik onderstaand stukje tegen.
Omdat het bijna vakantieperiode is en er nog geen artikelen aangeleverd zijn voor de Homepage van de website heb ik dit artikel opgenomen.

De boom van liefde
Dominee jeroen vertelde in de kerk een verhaal over de boom van liefde. Tuinman Carolus besluit een kleine Christusboom in de tuin van het dorp te zetten. Als mensen aandacht nodig hebben, of verdrietig zijn, dan gaan ze naar de tuin. Ze gaan naar de Christusboom, eten een appel en voelen zich daarna weer vrolijk. Na een tijdje komen er mensen uit andere dorpen, zelfs helemaal uit het zuiden van het land.

Want wie wil nu niet een liefde ontvangen van de Christusboom. Als je van deze boom een appel eet, dan voel je liefde. In de kinderkerk hebben wij met z’n alleen één appel van liefde gedeeld. Elk groepje heeft ook een kort Kyrie gebed bij hun boom gemaakt. Een kyrie gebed bidt voor de nood in de wereld. Er waren heel verschillende noden: Een broodboom
die altijd eten heeft voor mensen die honger lijden, een boom vol groenten en fruit voor alle opa’s en oma’s die een plekje bij de
Heer nodig hebben en een boom voor hartjes om president Trump te vragen toch vooral geen oorlog te beginnen.
De oudste groep van de kinderkerk
Hans Kalfsbeek

Op zondag 3 september 2017, in het weekend van de Septembermarkt, zullen we voor de derde keer een Openluchtdienst vieren.
De dienst vindt plaats voor het kerkgebouw. Zou het weer deze keer wat beter meewerken?
We hopen het natuurlijk, maar we laten ons niet snel naar binnen jagen. Zorgt u daarom voor warme kleding,
maar natuurlijk ook voor een zonnebril, zonnebrandcreme en iets op uw hoofd. Vanaf 9.45 uur  staat de koffie klaar, om 10.15 uur begint de dienst.
Het thema is 'Een open huis'. Idereen is welkom, ieder telt mee. de tollenaar Zacheus werd door de mensen geminacht, maar Jezus ziet hem zitten.
Het koperensemble van de Torenpleinkerk in vleuten, o.l.v. Arie Griffioen, zal opnieuw voor de muziek zorgen. Na afloop van de dienst is het tijd voor een uitgebreide koffietafel.
Neemt u wat lekkers mee? En nodigt u ook uw familie, vrienden en buren uit voor de dienst?